Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хеликоптер прелетя опасно ниско над плаж по южното Черноморие

Снимка: архив

Транспортният министър Георги Гвоздейков разпореди да бъде направена проверка по повод прелетял на опасно ниска височина хеликоптер над плаж “Градина” на южното ни Черноморие, съобщи пресцентърът на ведомството. Според информация на очевидци полетът е станал вчера около 5,20 часа, докато хиляди хора посрещаха Джулай морнинг на морския бряг.

От видеометариали се вижда как апаратът лети изключително ниско и от него се показват хора, намиращи се извън кабината, които изхвърлят фалшиви банкноти с лика на Тодор Живков на плажа.

Главната дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ е установила, че пилотът Веселин Стоянов не е имал издадено разрешение за полета. Ако проверката докаже извършените нарушения за недопустима височина на полета и за изхвърляне на предмети от борда на хеликоптера, вероятно ще се пристъпи към отнемане на лиценза на пилота и на авиационния оператор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На Първи май дъжд ще вали само в планините

В сряда , 1 май, минималните температури в страната ще са между 8 и 13°, в София 9°. След полунощ валежите ще отслабват и спират. В следобедните часове на места в планините отново ще превали. Максималните температури ще са от 16 до 21°, в..

публикувано на 30.04.24 в 20:25

България днес - 30 април 2024 г.

В "България днес" на 30 април говорим с доц.д-р Адриана Любенова от Пловдивския университет за българския език като идентичност и съхраняването му от българските диаспори в контекста на предстоящия форум в Атина "Пътят на светлината". Българите в Албания..

публикувано на 30.04.24 в 19:00

Български младежи спечелиха медали от международна олимпиада по химия

С пълен комплект медали се прибраха българските ученици след блестящо представяне на Международната Менделеева олимпиада по химия в Китай. В конкуренцията на 151 състезатели от 26 държави те завоюваха златен, сребърен и бронзов медал, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 17:42