Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хеликоптер прелетя опасно ниско над плаж по южното Черноморие

Снимка: архив

Транспортният министър Георги Гвоздейков разпореди да бъде направена проверка по повод прелетял на опасно ниска височина хеликоптер над плаж “Градина” на южното ни Черноморие, съобщи пресцентърът на ведомството. Според информация на очевидци полетът е станал вчера около 5,20 часа, докато хиляди хора посрещаха Джулай морнинг на морския бряг.

От видеометариали се вижда как апаратът лети изключително ниско и от него се показват хора, намиращи се извън кабината, които изхвърлят фалшиви банкноти с лика на Тодор Живков на плажа.

Главната дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ е установила, че пилотът Веселин Стоянов не е имал издадено разрешение за полета. Ако проверката докаже извършените нарушения за недопустима височина на полета и за изхвърляне на предмети от борда на хеликоптера, вероятно ще се пристъпи към отнемане на лиценза на пилота и на авиационния оператор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с превалявания

В неделя над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Купеста облачност ще има преди обед над крайните югоизточни райони и там на места ще превали. Следобед над Североизточна България и Родопите ще се развива купесто-дъждовна..

публикувано на 03.08.24 в 18:30

Видин събра стотици любители на ретро автомобили

Над 70 ретро автомобила от България, Румъния и Сърбия бяха изложени в осмото издание на Vintage Vehicles Vidin 2024. Парадът – част от културния календар на Община Видин, започна с панорамна обиколка от паркинга на кметството до района на Телеграф..

публикувано на 03.08.24 в 17:09

Тежко пострадало дете в инцидент на морски плаж е транспортирано до “Пирогов”

Деветгодишно момче с множество наранявания беше превозено със самолет “Спартан” от Бургас до столичната болница за спешна медицина “Пирогов”. То беше заклещено снощи в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол. “ Две..

публикувано на 03.08.24 в 15:39