Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хеликоптер прелетя опасно ниско над плаж по южното Черноморие

Снимка: архив

Транспортният министър Георги Гвоздейков разпореди да бъде направена проверка по повод прелетял на опасно ниска височина хеликоптер над плаж “Градина” на южното ни Черноморие, съобщи пресцентърът на ведомството. Според информация на очевидци полетът е станал вчера около 5,20 часа, докато хиляди хора посрещаха Джулай морнинг на морския бряг.

От видеометариали се вижда как апаратът лети изключително ниско и от него се показват хора, намиращи се извън кабината, които изхвърлят фалшиви банкноти с лика на Тодор Живков на плажа.

Главната дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ е установила, че пилотът Веселин Стоянов не е имал издадено разрешение за полета. Ако проверката докаже извършените нарушения за недопустима височина на полета и за изхвърляне на предмети от борда на хеликоптера, вероятно ще се пристъпи към отнемане на лиценза на пилота и на авиационния оператор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хасково привлича любители на еърсофт битките и силните усещания по повод своя празник

Рекорден брой – 600 "бойци" са дислоцирани на авиобаза Узунджово, а поводът не е военен конфликт, а отбелязването на Деня на град Хасково. Най-голямата атракция по повод 8 септември е организираната военно-симулативна еърсофт игра. Тази година в..

публикувано на 07.09.24 в 07:10

Конни надбягвания и пехливански борби в Исперих

Традиционни конни състезания и народни борби събират днес почитателите на спорта в Исперих. Жокеи и коне от различни краища ще мерят сили в конни надбягвания край града, както и в други съревнования на стария градски стадион. След тях на тепиха ще..

публикувано на 07.09.24 в 06:15

Температури до 30 градуса в събота

В събота облачността ще бъде значителна и в Източна България, Горнотракийската низина и планинските райони ще вали дъжд. Следобед валежите ще спират, облачността ще започне да се разкъсва, а привечер и да намалява. Ще духа умерен, временно силен вятър..

публикувано на 06.09.24 в 19:45