Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създаването на външнополитическа стратегия във фокуса на дискусия

Снимка: europarl.bg

Публична дискусия на тема “Визия за външнополитическа стратегия на Република България” ще се проведе днес в столичния Дом на Европа по инициатива на Дипломатическия институт при министъра на външните работи. Събитието ще събере представители на законодателната и изпълнителната власт, експерти, хора от научните среди и гражданския сектор, които да помогнат за създаването на този стратегически документ, продиктуван и от новата среда на сигурност. Гост на форума ще бъде външният министър Мария Габриел.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доц. Гранберг

В Швеция се преподава бакалавърска и магистърска програма по старобългаристика

Гьотеборгският университет е може би единственият в света, в който класическият старобългарски език е самостоятелна специалност. Това пишат от в-к "Аз-буки" в новия си брой. Класическият старобългарски език не се изучава нито в рамките на българската..

публикувано на 26.07.24 в 18:05

Президентът Радев: "Българските спортисти са символ на борбения български дух"

Олимпийските игри винаги са били символ на мир, разбирателство и добросъседство. Вярвам, че идеалите и принципите, върху които е изградено олимпийското движение, ще продължат да ни обединяват и да ни вдъхновяват за по-мирен и по-справедлив свят. Това..

публикувано на 26.07.24 в 17:26

Конституционният съд отмени съдебната реформа и запази новия служебен кабинет

Конституционният съд обяви за противоконституционни и невалидни повечето от промените в Конституцията, гласувани от 49-тото Народното събрание в края на 2023 г. Делото бе образувано по искане на президента Румен Радев и на 48 депутати. Магистратите отменят..

публикувано на 26.07.24 в 15:50