Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортисти от 7 държави в плувния маратон "Порт-Бургас"

Facebook/ Плувен маратон „Port-Burgas“

Над 170 плувци от 7 държави са заявили участието си в плувния маратон "Порт-Бургас". Събитието e на 8 юли в акваторията на Морска гара Бургас и е част от програмата на Световната федерация по плуване в открити води WOWSA. "Това е състезанието с най-висок ранг в България при плуването в открити води", коментира пред БНР Бургас Цанко Цанков, първият българин, преплувал Гибралтарския проток. Две ще бъдат дистанциите за плувците. Едната е за любители - от 1000 метра, а другата - от 3000 метра, за състезатели и хора с опит. Официалното откриване е в 11 часа, а стартът - от 11.30 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Петър Стойчев преплува протока Молокай за почти 19 часа

Българският плувец в открити води Петър Стойчев прибави и хавайския проток Молокай към прекосените от него морски  пространства. Във фейсбук той написа: "От тъмно до тъмно! Преплувах най-трудния и най-дълъг проток от веригата Oceans Seven.  Молокай в..

публикувано на 16.05.24 в 13:32
Кимия Ализаде

Иранката Кимия Ализаде донесе на България европейска титла в таекуондото

Родената в Иран звезда на олимпийското таекуондо Кимия Ализаде донесе европейска титла на България в първото си състезание под български флаг. Наскоро натурализираната иранка завоюва злато в категория до 62 кг на шампионата на Стария континент в..

публикувано на 13.05.24 в 16:07
Рамазанов (синьо трико) срещу Гамкрелидзе (червено)

Магомед Рамазанов спечели пета олимпийска квота за българската борба

Магомед Рамазанов стана петия български състезател по борба, който извоюва квота за олимпийските игри в Париж. В Истанбул той спечели квалификационния си мач на 86 кг свободен стил срещу световния вицешампион Владимери Гамкрелидзе от Грузия в..

публикувано на 12.05.24 в 09:55