Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граовски събор край Църногорския манастир привлече хиляди гости и туристи

Снимка: facebook.com/Graovo.bg

С колоквиум на тема "Пътуване с един багаж - Сърцето... Туризъм в реално действие. Места за настаняване из Краищенско светогорие" започна петият църногорски събор „В сърцето на Граово”. Той се провежда до 9 юли на поляните край Църногорския манастир „Св. св. Козма и Дамян“ над брезнишкото село Гигинци. 

На сцената на фолклорния събор се изявят над 860 участници, сред които самодейци и професионалисти. В събота вечерта е чакания концерт на Държавния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев".

На събора има също фермерски пазар, алея на манастирските производители, поляна на животновъдите и алея на занаятите, на която се предлагат и традиционни граовски ястия. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Ски спускане с носии и знамена в курорта Пампорово

За поредна година на 3 март в курорта Пампорово в Родопите ще се проведе най-голямото и патриотично ски спускане. Участниците ще са облечени в народни носии, ще се веят български трибагреници, съобщава БНР Кърджали. Събирането на..

публикувано на 03.03.24 в 06:10
 Георги Дучев

Хотелиерите очакват повече туристи в България през 2024 година

През 2024 година хотелиерите в страната очакват ръст на бизнеса си средно с между 10 и 15%. Това обяви днес във Варна Георги Дучев, председател на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели, като се позова на проведена от..

публикувано на 29.02.24 в 17:11

Остров Св. Анастасия вече посреща туристи и в подводен параклис

Най-новата атракция в района на черноморския ни град Бургас е подводен параклис, в близост до остров Св. Анастасия. Параклисът беше потопен през януари и се намира на около 15 метра дълбочина, предаде euronewsbulgaria. Той е висок около 3 метра, а край..

публикувано на 28.02.24 в 06:30