Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавните служители готвят протести с искане за повишаване на заплатите

Работещите в Българска агенция по безопасност на храните проведоха протестен митинг под надслов „Достойни заплати и достойни условия на труд в БАБХ“.
Снимка: БГНЕС

През новата седмица работещите в различни звена на държавната администрация се готвят за протести с искане за увеличение на заплатите в бюджета за 2023 г.

Зрее социално напрежение в Националния осигурителен институт, Комисията за защита на потребителите, Националния статистически институт, Комисията по досиетата и други структури, каза пред националното радио председателят на Синдиката на административните служители „Подкрепа“ Кремена Атанасова.

“В навечерието на приемане на бюджета зрее напрежение поради липса на увеличение на заплатите. На хората им омръзна да очакват вече 3 години светлото бъдеще, което все идва“, каза Атанасова.

Първото четене на проектобюджета за 2023 г. в парламента ще е във вторник 11 юли. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кметът на София Васил Терзиев

Кметът на София е амбициран да превърне столицата в град с нулеви емисии до 2030 г.

Една от амбициозните ни цели е София да бъде град с нулеви нетни емисии до 2030 г. Това обяви столичният кмет Васил Терзиев на откриването на 61-вата сесията на Междуправителствителствения панел по изменение на климата (IPCC). София е домакин на форума от..

публикувано на 27.07.24 в 12:25
Христо Иванов

Христо Иванов, "Да, България": Съдебната реформа отиде в кошчето за боклук

"Съдебната реформа отиде в кошчето за боклук. Това е модел, при който се вижда пълната лудост да концентрираш толкова власт на върха на една репресивна институция и да няма контрол над фигурата, която я управлява. Съдът каза, че България е прокурорска..

публикувано на 27.07.24 в 11:28

Празник на пъпеша събира в Българево любителите на вкусния плод

На 27 и 28 юли в училищния парк на най-голямото каварненско село - Българево, ще се проведе Празник на пъпеша. Събитието е традиционно за Българево и се провежда за 16-а поредна година. Празничната програма и в двете вечери започва в 19.00 ч. Предвидени..

публикувано на 27.07.24 в 10:56