Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на туризма: Да защитим българското Черноморие от "калната кампания"

Министърът на туризма Зарица Динкова
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Зарица Динкова призова да защитим Черноморието ни от “калната кампания”, която се води целенасочено срещу българския бранд. “Тя е доста уплътнена и съответства на всички критерии за хибридност”, изтъкна министърът пред Нова тв.  

По думите й, през последния месец на нашето море са регистрирани 1 милион нощувки, което е със 7% повече в сравнение със същия период на м.г. “Има притеснения за следващия месец, но за момента сезонът върви добре”, коментира тя.  

Зарица Динкова добави, че всеки ден получава докад за морските течения и потенциалните замърсявания. “Нашето море е безопасно, чисто и сигурно”, увери министърът, но и очерта “планини от натрупани проблеми”, чието решаване не зависи само от една институция. “За да има привлекателни туристически места, трябват хубави места за живеене с добра инфраструктура”, заключи тя.

БНР подкасти:

Още от категорията

Ски спускане с носии и знамена в курорта Пампорово

За поредна година на 3 март в курорта Пампорово в Родопите ще се проведе най-голямото и патриотично ски спускане. Участниците ще са облечени в народни носии, ще се веят български трибагреници, съобщава БНР Кърджали. Събирането на..

публикувано на 03.03.24 в 06:10
 Георги Дучев

Хотелиерите очакват повече туристи в България през 2024 година

През 2024 година хотелиерите в страната очакват ръст на бизнеса си средно с между 10 и 15%. Това обяви днес във Варна Георги Дучев, председател на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели, като се позова на проведена от..

публикувано на 29.02.24 в 17:11

Остров Св. Анастасия вече посреща туристи и в подводен параклис

Най-новата атракция в района на черноморския ни град Бургас е подводен параклис, в близост до остров Св. Анастасия. Параклисът беше потопен през януари и се намира на около 15 метра дълбочина, предаде euronewsbulgaria. Той е висок около 3 метра, а край..

публикувано на 28.02.24 в 06:30