Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Участници от 23 държави за 60-ия летен семинар по български език

Софийски университет "Свети Климент Охридски"
Снимка: Ани Петрова

Днес (в 17.00 часа) в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие официално 60-ия летен семинар по български език и култура за чуждестранни българисти и слависти. Над 80 студенти и преподаватели от 23 държави от Европа и Азия ще участват в юбилейния семинар.
Летният семинар по българистика за чуждестранни българисти и слависти е сред най-дългогодишните инициативи на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той е основан през 1962 г. и досега в него са се обучавали над 6000 студенти и преподаватели от различни университети на Европа, Азия и Америка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В турското посолство в София представиха изложба по повод годишнината от опита за преврат в Турция

По повод осмата годишнина от опита за преврат в Турция, в двора на резиденцията на турския посланик в София беше организирана фото изложба под наслов "15 юли и паметта", предаде БТА. Снимките изобразяват моменти от историческата нощ и последвалите часове...

публикувано на 15.07.24 в 18:46
Калин Стоянов

Армията е готова с хеликоптери и тежка техника да подпомага борбата с пожарите

Към момента няма застрашени населени места и бедстващи граждани въпреки множеството пожари, възникнали на територията на България. Ситуацията постепенно се нормализира, увери вътрешният министър Калин Стоянов пред БНР. Пожарът в Свиленградско продължава...

публикувано на 15.07.24 в 11:59

Остава горещо с опасност за пожари, критично е положението в Свиленградско

228 пожара са били потушени в страната за последните 24 часа, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Без нанесени материални щети са били 181 пожара, от които 126 в сухи треви, горска постеля и храсти, четири в стърнища и..

публикувано на 15.07.24 в 08:36