Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

250 души тръгват за 29-ти път по "По стъпките на Апостола"

Снимка: БТА-архив

Националният поход Плевен – Карлово потегля за 29-и път в навечерието на рождената дата на великия българин – бореца за свободата на България Васил Левски. По стъпките на Апостола през Централния Балкан тръгват 250 участници на възраст от 3 до 77 години в девет лъча с различни маршрути. Всички те ще пристигнат в Карлово – родния град на Апостола на свободата, на 18 юли, когато ще се състоят честванията по повод 186-ата годишнина от рождението му.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34

Икономист: Заплатите в София са сравними със заплатите в други европейски градове

Стандартът на живот в София и някои по-големи градове в България е висок. Трябва обаче да се отделя повече внимание на регионите в страната, които значително изостават по доходи, каза икономистът Георги Вулджев пред Радио "Фокус". Той напомни, че..

публикувано на 22.07.24 в 16:24

България изпраща 46 спортисти в Париж за Олимпиадата

Общо 46 спортисти са включени в Българската делегация на Олимпийските игри в Париж, които започват на 26 юли, съобщи БОК. Знаменосци са боксьорката Станимира Петрова и плувецът Любомир Епитропов. Освен спортистите за Париж пътуват още 40 треньори и 13..

публикувано на 22.07.24 в 11:56