Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма замърсяване от Украйна в българската и румънската акваторията на Черно море

Снимка: БТА

Прогнозата за северозападната част на Черно море до 19 юли се запазва благоприятна, като потенциалните замърсители циркулират в акваторията на Украйна. На сателитните изображения не се наблюдава замърсяване в акваторията на България. 

Според данните няма притеснения, свързани със зоните за къпане по българското Черноморие. Това съобщи българското МОСВ във връзка с редовното наблюдение на състоянието на морските води след разрушаването на стената на язовир „Нова Каховка“ в Украйна.

Не се наблюдават особени явления по отношение на качеството на водите в река Дунав, вътрешните реки и Черно море, се посочва и в ежедневния доклад на румънското министерство на околната среда, цитиран от БТА.


БНР подкасти:

Още от категорията

Ски спускане с носии и знамена в курорта Пампорово

За поредна година на 3 март в курорта Пампорово в Родопите ще се проведе най-голямото и патриотично ски спускане. Участниците ще са облечени в народни носии, ще се веят български трибагреници, съобщава БНР Кърджали. Събирането на..

публикувано на 03.03.24 в 06:10
 Георги Дучев

Хотелиерите очакват повече туристи в България през 2024 година

През 2024 година хотелиерите в страната очакват ръст на бизнеса си средно с между 10 и 15%. Това обяви днес във Варна Георги Дучев, председател на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели, като се позова на проведена от..

публикувано на 29.02.24 в 17:11

Остров Св. Анастасия вече посреща туристи и в подводен параклис

Най-новата атракция в района на черноморския ни град Бургас е подводен параклис, в близост до остров Св. Анастасия. Параклисът беше потопен през януари и се намира на около 15 метра дълбочина, предаде euronewsbulgaria. Той е висок около 3 метра, а край..

публикувано на 28.02.24 в 06:30