Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Животните в столичния зоопарк се разхлаждат със сладолед

Снимка: Facebook / Sofia Zoo

В летните жеги, Софийският зоопарк разхлажда животните със сладоледени торти с плодове, вода и много сянка, съобщи БТА. Обитателите на зоопарка ги къпят или поливат с вода както рано сутрин, така и през деня. За мечките, маймуните и някои други видове се прави специален сладолед, който включва любимите им замразени плодове и зеленчуци. В Столичния зоопарк е и редкия вид тревопасно – такин от Бутан, който живее по скалистите хълмове на Хималаите. В горещите дни, той предпочита да стои във вътрешните заграждения, където има вода и сянка, а температурата е близко до тази, с която е свикнал. Снежният леопард също предпочита да стои във вътрешните заграждения, където температурата на пода се поддържа ниска.

Снежен леопард (барс)
Управата на зоологическата градина препоръчва посетителите да избягват разходките в най-горещите часове на деня – между 13:00 и 16:00, защото част от животните именно в този период не могат да бъдат видени.

Наскоро в зоопарка се е родило маймунче от вида ханумански лангур, за първи път в историята на зоологическата градина, която се радва на голям интерес както от страна на българите, така и на все повече чужди посетители.

Снимки: Facebook / Sofia Zoo


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Корнелия Нинова

БСП изключи лидера си в оставка Корнелия Нинова

Националният съвет на БСП изключи лидера в оставка Корнелия Нинова заедно с още трима досегашни членове на партията - Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев. Решението е взето със 105 гласа “за”, 16 “против” и 4 “въздържали се”...

публикувано на 01.09.24 в 16:27

Находка ни връща във времето, когато праисторически животни са населявали Родопите

Зъб от пещерен лъв е открит при разкопки в пещерното обиталище “Чая” край Чепеларе, съобщи Марин Господинов, директор на местния Музей на родопския карст. По думите му, това е изключително ценна и рядка находка за страната ни, а за Родопите –..

публикувано на 01.09.24 в 15:17
Кирил Петков

Кирил Петков отрече евентуално разцепление в коалицията ПП-ДБ

“ Мили мои медийни бухалки, платени анализатори, корумпирани души, умрели от страх, няма как да ви се сбъдне тази мечта за разделение в нашите редици .” С това обръщение във фейсбук страницата си съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил..

публикувано на 01.09.24 в 14:07