Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Румъния търсят източници за финансиране на втори мост над Дунав при Русе-Гюргево

Снимка: Министерски съвет

Българският премиер Николай Денков и румънският му колега Марчел Чолаку обсъдиха днес в Букурещ възможните източници на финансиране на втори мост над река Дунав при Русе и Гюргево, съобщи БТА.

По време на общо изявление за медиите Николай Денков информира, че с румънския му колега са коментирали и по-бързото пускане на фериботната връзка Русе-Гюргево, за да се отпуши трафикът по икономическа линия и да подпомогне туризма. 

Двамата премиери изтъкнаха, че ще лобират за присъединяването на България и Румъния към Шенген възможно най-скоро. Марчел Чолаку благодари на испанското председателство за отворената подкрепа за присъединяване към пространството без граници.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Бургас ученици и учени дават начало на олимпиада за изкуствения интелект

В продължение на една седмица ученици, ръководители и учени ще поставят началото на олимпиада, която ще съчетае научни и приложни задачи. Първата Международна олимпиада по изкуствен интелект e под патронажа на президента на България и ще се..

публикувано на 09.08.24 в 07:10
Златният ни медалист Семен Новиков

Четири медала за България само за ден на Олимпиадата в Париж

Четири станаха медалите за България от олимпийските игри в Париж, при това – спечелени в рамките на една вечер. Първо,  Семен Новиков грабна титлата в категория до 87 килограма на класическата борба, след това Кимия Ализаде спечели бронзов медал в..

публикувано на 08.08.24 в 23:50
Семен Новиков в битка с Алиреза Мохмадипиани

Първо олимпийско злато за България от Париж 2024

България вече има своя първи олимпийски шампион на игрите в Париж. Семен Новиков срази на финала иранския борец Алиреза Мохмадипиани , който е световен вицешампион в категория до 87 кг. в класическата борба. Новиков реализира категоричен резултат от..

публикувано на 08.08.24 в 21:40