Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нестандартна инициатива популяризира чистотата на морската вода край Созопол

Созопол
Снимка: архив

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев покани всички представители на туристическия бранш да плуват заедно, за да покажат кристално чистото море. Нестандартната инициатива в подкрепа на българското Черноморие се проведе сутринта на 15 юли, на централния плаж в Созопол, който за поредна година е носител на "Син флаг". Идеята за къпането в морето, подета от кмета Янакиев е заради тиражираните лоши новини срещу родното Черноморие, който се надява по този начин да популяризира българското море, златните пясъчни ивици и развитието на туризма в община Созопол. 

Още от категорията

Ски спускане с носии и знамена в курорта Пампорово

За поредна година на 3 март в курорта Пампорово в Родопите ще се проведе най-голямото и патриотично ски спускане. Участниците ще са облечени в народни носии, ще се веят български трибагреници, съобщава БНР Кърджали. Събирането на..

публикувано на 03.03.24 в 06:10
 Георги Дучев

Хотелиерите очакват повече туристи в България през 2024 година

През 2024 година хотелиерите в страната очакват ръст на бизнеса си средно с между 10 и 15%. Това обяви днес във Варна Георги Дучев, председател на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели, като се позова на проведена от..

публикувано на 29.02.24 в 17:11

Остров Св. Анастасия вече посреща туристи и в подводен параклис

Най-новата атракция в района на черноморския ни град Бургас е подводен параклис, в близост до остров Св. Анастасия. Параклисът беше потопен през януари и се намира на около 15 метра дълбочина, предаде euronewsbulgaria. Той е висок около 3 метра, а край..

публикувано на 28.02.24 в 06:30