Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Падане в последния завой реши победата в Гран При на България по СуперМото

Снимка: bfm.bg

Падане в последния завой коства победата на световния шампион Марк Райнер Шмидт по време на старта от Световния шампионат по СуперМото S1GP на летищен комплекс „Долна Митрополия“. 

Германецът спечели Race one и Fast Race в надпреварата, но завърши трети в Super final. Така той остана на 2 точки зад победителя в този кръг Лукас Холбахер от Австрия. Трети е Елия Самартин от Италия. Българинът Майкъл Иванов със спечелените 33 точки е 10-ти в общото подреждане.

В надпреварата за юноши Божидар Иванов се нареди втори с общо 45 точки за класирането. Победител стана Лоренц Бенг от Германия с 5 повече.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите падат, очакват се валежи

Във вторник , 10 септември,  времето в страната ще бъде облачно, на много места в Западна и Централна България с валежи от дъжд. Значителни по количество ще са валежите в Западна България и Родопите. Ще има и гръмотевици. В Източна България няма да..

публикувано на 09.09.24 в 19:35

80 години от преврата на 9 септември 1944-а и смяната на обществения строй в България

На 9 септември се навършват 90 години от преломното събитие, което бележи края на Царство България. В разгара на Втората световна война, когато Съветската армия преминава в настъпление след битката при Сталинград, и достига до Румъния през август..

публикувано на 09.09.24 в 13:16

Космополитен технологичен хъб и един от най-оживените европейски градове – и Vogue възпя прелестите на София

София отново попадна в светлините на прожекторите. Обширна статия на списание Vogue хвърля светлина върху динамичното развитие и уникалния й чар, определяйки я като "най-оживения град в Европа в момента". Българската столица успява да съчетае успешно..

публикувано на 09.09.24 в 11:10