Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха бюст-паметник на Игнат Канев в Торонто

Снимка: Генерално консулство на България в Торонто

В Торонто в Канада тържествено беше открит бюст-паметник на покойния почетен консул на България, бизнесменът и филантроп Игнат Канев. Събитието бе пред сградата на църквата в гр. Брамптън, Голямо Торонто. На церемонията присъства семейството на Игнат Канев, настоятелството на българската църква „Св. Димитър“, много българи от района, както и местни канадци, които са познавали добре бележития българин. 


В своето слово генералният консул на България в Торонто Велислава Панова подчертаче макар да напуска България на 14-години Канев остава завинаги ярък родолюбец и яростен защитник на българщината, който е оставил трайна следа със своя неуморен труд, възрожденско дарителствo и неспирни ангажименти към българската общност. 

Снимки: Генерално консулство на България в Торонто

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Един час повече български език ще се изучава в Тараклия

Втори септември поставя началото на новата учебна година в молдовския район Тараклия, в който преобладаващата част от населението е с български корени. За първи път училищния праг прекрачват 308 първокласници, което е със 17 деца повече от..

публикувано на 02.09.24 в 13:25

Изложба, куклено представление и прожекция на филм ще гледат българите в Чикаго

Генералното консулство на България в Чикаго публикува на фейсбук страницата си календар с културните събития на българската общност в града за този месец. Едно от предстоящите събития е живописната изложба “Пулсът на красотата” на Григор Малинов,..

публикувано на 01.09.24 в 17:25

Ученици ще се обучават по проекта “Ние сме бъдещето на Босилеград”

Културно-информационният център “Босилеград” подготвя възпитателно-образователен проект за ученици, който се нарича “Ние сме бъдещето на Босилеград”. Проектът ще започне още в началото на септември, а заниманията ще се провеждат в следобедните..

публикувано на 31.08.24 в 07:20