Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха бюст-паметник на Игнат Канев в Торонто

Снимка: Генерално консулство на България в Торонто

В Торонто в Канада тържествено беше открит бюст-паметник на покойния почетен консул на България, бизнесменът и филантроп Игнат Канев. Събитието бе пред сградата на църквата в гр. Брамптън, Голямо Торонто. На церемонията присъства семейството на Игнат Канев, настоятелството на българската църква „Св. Димитър“, много българи от района, както и местни канадци, които са познавали добре бележития българин. 


В своето слово генералният консул на България в Торонто Велислава Панова подчертаче макар да напуска България на 14-години Канев остава завинаги ярък родолюбец и яростен защитник на българщината, който е оставил трайна следа със своя неуморен труд, възрожденско дарителствo и неспирни ангажименти към българската общност. 

Снимки: Генерално консулство на България в Торонто

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българи от Милано представят за първи път родината на фестивала "Il mondo in casa"

За първи път България ще бъде представена на международния фестивал "Il mondo in casa", или "Светът у дома", в Милано. Форумът се провежда за осма поредна година, като основната му цел е да постигне опознаване и диалог между различните общности на..

публикувано на 06.06.24 в 15:30

Ръководството на район Тараклия проведе срещи в София

Президентът Румен Радев се срещна на "Дондуков" 2 с председателя на район Тараклия в Молдова Лазар Дерменжи и началника на Службата за външни отношения на района Степан Карамалак. Те обсъдиха взаимодействието на българската общност в Молдова с..

публикувано на 05.06.24 в 11:35
Светослав Иванов

Търси се решение на проблемите пред българските неделни училища в Украйна

Среща с председатели на български обществени организации бе организирана от Генералното консулство на България в Одеса. На форума бяха разгледани проблемите пред неделните училища в Украйна, които работят по националната програма "Роден език и..

публикувано на 05.06.24 в 09:35