Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Критично остава състоянието на удареното от мълния дете

Снимка: БНР- Бургас

Осемгодишното момче, ударено от мълния снощи в Бургас, продължава да бъде в критично състояние, съобщи зам.-директорът на местната болница д-р Светослав Тодоров. Детето е отведено в лечебното заведение в клинична смърт след семейна разходка в Морската градина, когато внезапно се разразява гръмотевична буря. 

“Жизнените му показатели са стабилни и при добро стечение на обстоятелствата предстои събуждането на детето и преценка на неврологичните показатели”, каза още лекарят. По думите му, все още има опасност за живота на момчето.  

В момента се провеждат допълнителни изследвания, които да покажат дали има засягане или увреждане на жизненоважни органи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Около 1/6 от българското население няма средства дори за едноседмична почивка

Близо 1 милион души в България не могат да си позволят дори едноседмична почивка. Данните са от анализ на Европейския синдикален институт към Европейската конфедерация на профсъюзите и бяха представени от КНСБ. Те показват, че общо 40 млн. или 15%..

публикувано на 30.07.24 в 17:18

Български ученици завоюваха 4 медала на Международната олимпиада по химия

Български ученици спечелиха 4 медала на Международната олимпиада по химия в Саудитска Арабия, проведена от 21 до 30 юли. Те завоюваха един златен, един бронзов и два сребърни медала. Златото беше спечелено от дванайсетокласника Виктор Лилов,..

публикувано на 30.07.24 в 10:25

Жълт код за валежи във вторник е подаден за 10 области в Източна България

Във вторник , 30 юли, на запад ще има слънце и ще е топло. Над източната половина на страната ще е облачно и особено през нощта и до обяд ще има кратки, на места обилни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки.  Минималните температури..

публикувано на 29.07.24 в 19:40