Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Запазваме по телефона чадър и шезлонг на морето

Снимка: БГНЕС

От днес туристите на българското Черноморие имат възможност да запазят чадър и шезлонг на плажа чрез приложението Мy spot, което може да се свали на всеки мобилен телефон.  

"Резервирането и плащането онлайн може да стане от вкъщи за избран ден и плаж или на място", обясни Зорница Йорданова от фирмата, разработила онлайн платформата. Ако туристите предпочетат втория вариант, на всеки чадър ще има табелка с информация дали е свободен.  

Досега в инициативата са се включили около 30 плажни ивици – сред тях тези в Бургас, Созопол, Слънчев бряг и Несебър. Очаква се през следващата седмица броят на плажовете, на които да може да се резервират чадър и шезлонг онлайн, да надхвърли 50.


Още от категорията

Епископската базилика на Филипопол в Пловдив

Седем нови дестинации сред 100-те национални туристически обекта

Епископска базилика на Филипопол и късноантичната сграда „Ейрене” в Пловдив вече са част от 100-те национални туристически обекта в България. Това реши Координационният съвет на Националното движение „Опознай България - 100 национални туристически..

публикувано на 22.02.24 в 14:52
Снимка: facebook.com/kreposttamogilitsa

Поречието на Горна Арда – само за приключенци, ценители на дивата природа и гурме

Поречието на река Горна Арда в Западните Родопи крие цяла поредица от малки села с типични каменни родопски къщи и тиклени покриви, а местното население успешно развива селски и приключенски туризъм. Смилян, Горна Арда, Могилица, Сивино и още няколко..

публикувано на 21.02.24 в 11:35

Испанските туристи откриват в България европейска екзотика

Последните години със сигурност има засилен интерес на испански туристи към България като дестинация. Ръстът им за 2 години е с над 10%, каза за БНР Йонка Бакърджиева, член на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. Търсят..

публикувано на 19.02.24 в 14:40