Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещините продължават, на места термометърът ще показва 40 градуса

Снимка: БГНЕС

В събота ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, както и условия за градушки. Максималните температури ще бъдат между 35° и 40°, София - около 35°.

В планините времето ще бъде предимно слънчево. Ще се развива купеста, след обяд купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 30°, на 2000 м - около 22°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. На отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат 30°-33°, а на морската вода – 25°-28°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

На Балканите ще бъде предимно слънчево и горещо, на много места температурите ще надхвърлят климатичната норма. След обяд ще се развива купеста облачност и главно над северната половина и планинските райони ще превали и прегърми. В Атина ще бъде 40 градуса, в Букурещ – 39, в Истанбул – 34, в Белград – 31. 

Предимно слънчево ще бъде над Пиренейския полуостров и в Южна Франция, а останалите райони от Западна Европа – предимно облачно с валежи от дъжд. Над Централна Европа облачността ще бъде значителна и на места ще превали и прегърми. В Рим ще бъде 36, в Мадрид – 33 градуса, във Виена – 27, в Париж – 26, в Мюнхен – 25, в Москва – 24, в Стокхолм – 22, в Санкт Петербург – 21. 

В Ню Йорк и Чикаго ще бъде слънчево с максимална температура 28 градуса. В Кейптаун и Мелбърн пък ще превали и термометърът ще показва съответно 17 и 15 градуса. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Високи температури и валежи в понеделник

До полунощ облачността временно ще се разкъса. В понеделник преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от..

публикувано на 21.07.24 в 19:05

Пожар бушува в Гърция до границата с България

Огън бушува на територията на Гърция на около километър и половина от българската граница, но бавно се движи към нея. Пожарът е върхов и се намира в изключително труднодостъпна местност. От гръцка страна гасят огъня с два хеликоптера и един самолет...

публикувано на 21.07.24 в 12:19
Харманли, 18 юли 2024 г.

Борбата с огъня край Воден продължава, фермери подават ръка на свой колега

Остава в сила бедственото положение в седем села в пограничната община Болярово. Продължава и борбата с огнената стихия при село Воден. Според информацията от тази сутрин пожарът има развитие в широколистен масив на около 70 хиляди декара, съобщиха от..

публикувано на 21.07.24 в 10:25