Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сребро за Тихомир Иванов в скока на височина на Балканиадата

Тихомир Иванов
Снимка: Ройтерс

Българският атлет Тихомир Иванов се нареди втори в скока на височина на Балканиадата по лека атлетика в Кралево (Сърбия). 29-годишният българин скочи 2.25 метра, или с 3 сантиметра по-малко от турчина Алперен Аджет, който грабна златото. Третото място е за сърбина Славко Стевич с 2.18 метра.
Най-доброто постижение в кариерата на Тихомир е от 2,31 метра от 11 август 2017 година в Лондон. Той е носител на осем поредни национални титли на открито в скока на височина при мъжете.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 29 юли 2024 г.

В последния юлски понеделник за тази година в „България днес“ ще говорим за безопасността по време на морската ни почивка. За любителите на планината сме подбрали кратки истории на седемте най-мистериозни и красиви..

публикувано на 29.07.24 в 19:00

От МВнР предупредиха за отмяна на полети от и до Бейрут

Във връзка с развитието на обстановката в региона на Близкия изток, Министерството на външните работи предупреди за отмяната на полетите на редица авиокомпании от и до международното летище на Бейрут, Ливанска република. МВнР напомня на българските..

публикувано на 29.07.24 в 17:38

Български ученици спечелиха 9 медала от олимпиади по физика в Иран и Грузия

Български ученици спечелиха пет медала - един сребърен и четири бронзови, на Международната олимпиада по физика в град Исфахан, Иран. В състезанието се включиха 198 участници от отбори от 46 държави. Сребърният медал беше завоюван от Баян Гечев от 12..

публикувано на 29.07.24 в 17:36