Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поставят барелеф на японски самурай в Свети Влас

Снимка: БГНЕС

Барелеф на японския самурай Сейго Ямадзава – участник в Освободителната война за България (1877-1878) и застъпник на българската национална кауза, ще бъде открит днес в морския курорт Свети Влас. В церемонията ще участва и японският посланик Нарахира Хироши.

Сейго Ямадзава (1846 – 1897)
Паметникът на самурая е поставен на “Алеята на народите” на яхтеното пристанище, където се намират барелефи на българските герои Васил Левски и Христо Ботев, на американския журналист Джанюариъс Макгахън, на обединителя на Италия Джузепе Гарибалди, на немския поет и драматург Шилер, както и на други световни личности.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Служебният премиер заяви, че се усеща липсата на редовно правителство

От Вашингтон служебният премиер Димитър Главчев заяви, че няма обяснение защо президентът още не е обявил дата за връчване на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. "Сигурно президентът Румен Радев има някакви съображения, тъй като знаете,..

публикувано на 12.07.24 в 08:23

Пловдив посреща състезатели по кану-каяк от цял свят

Гребният канал в Пловдив е домакин на две Световни първенства по кану-каяк, съобщиха организаторите. Най-напред, от 12 до 14 юли ще се състезават над 300 ветерани от 37 държави, а седмица след това, от 17 до 21 юли е Световното първенство за младежи и..

публикувано на 12.07.24 в 06:30

Оранжев код за много горещо време е подаден за цялата страна

В петък  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места на изток ще превали краткотрайно. Минималните температури ще са между 20° и 24°, в София 20°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 34°.  По..

публикувано на 11.07.24 в 19:05