Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма пряка военна заплаха в изявленията на руския депутат Пьотър Толстой

Атанас Запрянов
Снимка: БГНЕС

Изказването на зам.-председателя на руската дума Пьотър Толстой е „нагло, недопустимо, неприемливо и не кореспондира с международното право", каза пред „Нова телевизия“ зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов, коментирайки споменаването пред руската държавна телевизия на България и Румъния като евентуални цели на бъдеща руска военна експанзия. 

Запрянов не приема изявлението като пряка военна заплаха. "Изказването е симптом за мисленето в близкото обкръжение на Путин, как тези хора съвсем лекомислено смятат военния инструмент като средство за неоимперски амбиции и лекомислено говорят за война срещу държави от НАТО“. Тези пропагандни изказвания целят да внушат страх. Да разколебаят населението в България и в Румъния и да мобилизират техни проксита да пречат на помощта за Украйна, добави Запрянов.

На твърдението на Толстой, че по българското Черноморие е пълно с руснаци, които при нужда ще се активират, Запрянов каза, че всеки, който спазва закона е добре дошъл в България. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България е привлекателна дестинация за дентален туризъм

Балканите привличат все повече медицински туристи, като безспорен лидер е Турция, която е сред 10-те най-предпочитани държави за здравни пътувания, сочи журито на деветото издание на BALKAN MEDICAL AWARDS 2024, чиито призове ще бъдат връчени на 5..

публикувано на 05.07.24 в 06:45

В края на работната седмица температурите тръгват нагоре

До полунощ  преваляванията ще спрат и през втората половина на нощта ще преобладава ясно време. В източните райони ще духа слаб северозападен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо. В петък , 5 юли, ще преобладава слънчево време...

публикувано на 04.07.24 в 19:35

Лошото време си отива, на юг ще има локални кратки валежи

В четвъртък , 4 юли, над страната ще има разкъсана облачност. След обяд над Рило-Родопската област се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Минималните температури ще са между 15 и 23°, в София 15°. Максималните ще са от 25 до 30°, в..

публикувано на 03.07.24 в 19:35