Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма пряка военна заплаха в изявленията на руския депутат Пьотър Толстой

Атанас Запрянов
Снимка: БГНЕС

Изказването на зам.-председателя на руската дума Пьотър Толстой е „нагло, недопустимо, неприемливо и не кореспондира с международното право", каза пред „Нова телевизия“ зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов, коментирайки споменаването пред руската държавна телевизия на България и Румъния като евентуални цели на бъдеща руска военна експанзия. 

Запрянов не приема изявлението като пряка военна заплаха. "Изказването е симптом за мисленето в близкото обкръжение на Путин, как тези хора съвсем лекомислено смятат военния инструмент като средство за неоимперски амбиции и лекомислено говорят за война срещу държави от НАТО“. Тези пропагандни изказвания целят да внушат страх. Да разколебаят населението в България и в Румъния и да мобилизират техни проксита да пречат на помощта за Украйна, добави Запрянов.

На твърдението на Толстой, че по българското Черноморие е пълно с руснаци, които при нужда ще се активират, Запрянов каза, че всеки, който спазва закона е добре дошъл в България. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Награждаване във Велдховен

Нaционалният ни отбор по информатика – с отлично представяне на олимпиадата за момичета в Нидерландия

С три медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета, провела се от 21 до 27 юли 2024 г. Във Велдховен, Нидерландия, информира ръководителят на отбора Румен Михов...

публикувано на 27.07.24 в 19:50

Слънчева неделя с лек ветрец

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части –..

публикувано на 27.07.24 в 19:05
Кметът на София Васил Терзиев

Кметът на София е амбициран да превърне столицата в град с нулеви емисии до 2030 г.

Една от амбициозните ни цели е София да бъде град с нулеви нетни емисии до 2030 г. Това обяви столичният кмет Васил Терзиев на откриването на 61-вата сесията на Междуправителствителствения панел по изменение на климата (IPCC). София е домакин на форума от..

публикувано на 27.07.24 в 12:25