Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асоциацията на българските училища в чужбина се събира на годишната си среща

София и Карлово ще бъдат домакини на двудневния форум

3
Снимка: Диана Цанкова

Под надслов “Словото – 1160 г. слава, сила, светлина” ще премине годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина. Тази година тя ще протече в две части - на 27 и 28 юли, като официалното откриване ще бъде в София, след което делегатите - ръководители на български неделни училища и преподаватели от цял свя, ще се отправят към Карлово 

Ръководители на т пристигат за среща в България, за да отчетат своите успехи, да споделят извършеното през годината, да начертаят задачите и предстоящите предизвикателствата, които трябва да бъдат преодолени.

В София днес ще бъдат отличени ученици в Международния образователен конкурс „Следи от Кирило-Методиевото дело по света”, организиран от Кирило-Методиевския научен център при БАН. На следващия ден в Карлово – родния град на националния герой Васил Левски, ще бъдат представени резултатите от видеоконкурса по повод 150 г. от неговата смърт, както и превода на книжката “Левски в детските очи”.  

Конференцията ще бъде уважена от настоящи и бивши министри и депутати, от кмета на Карлово Емил Кабаиванов и от други официални гости. 

Очаквайте репортаж на Радио България от събитието.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Ученици от неделното училище в Солун ще проучват българските следи на Света гора

Ученици от българското неделно училище “Св. Георги Зограф” в Солун ще тръгнат по следите на българската история в Света гора, стана ясно при посещението на служебния образователен министър Галин Цоков в българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света..

публикувано на 12.05.24 в 17:02

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27

В Рим работят за дигитална трансформация в обучението по български език и литература

В Българския кулутрен институт в Рим започна втората обучителна среща по проекта “Дигитална трансформация в обучението по български език и литература” към програма “Еразъм+”, КА2, Стратегически партньорства в областта на училищното образование...

публикувано на 11.05.24 в 17:44