Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на туризма започва кампанията “Моето лято в България”

Арт фест с. Горна Липница
Снимка: Елена Каркаланова

“Моето лято в България” е кампания на Министерството на туризма, която насърчава туристите да снимат любимото си място за почивка у нас. Предложенията ще излязат на фейсбук страницата на ведомството и събралите най-много харесвания кадри ще бъдат показани в едноименна изложба в навечерието на Световния ден на туризма - 27 септември.  

Всеки може да изпраща снимки, направени с фотоапарат или телефон, до 7 септември т.г. на имейл press@tourism.government.bg. “Да преоткрием заедно нашата България, защото всеки от нас може да бъде най-добрият посланик на красотата и богатството на природата на страната ни”, призовават от министерството. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Когато небцето пътешества във времето – кулинарните турове все по-популярни сред младите у нас

Казват, че за да опознаеш дадено място, трябва не само да го видиш с очите си, но и да го вкусиш с небцето си . Всяко българско село, всеки град или регион си има своя специфичен дъх и аромат. Един от начините да ги опознаете са кулинарните маршрути,..

публикувано на 16.08.24 в 09:25

Възстановен е мостът на Кольо Фичето в град Бяла

След дългогодишна разруха, един от емблематичните мостове, строени от майстора зидар Кольо Фичето, е готов отново да посреща туристи.  Беленският мост е построен над река Янтра през 1865 - 1867 г. по нареждане на валията на Дунавския..

публикувано на 11.08.24 в 09:10

Безплатните турове на Open Vratsa, които разкриват красотите на Враца и на Врачанския Балкан

От това лято посетителите на Враца могат да опознаят планинското градче чрез напълно безплатните обиколки с гидове по модел на подобни турове, които се предлагат в големите европейски градове. Идеята е гостът, който за пръв път посещава северозападния..

публикувано на 09.08.24 в 12:30