Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на туризма започва кампанията “Моето лято в България”

Арт фест с. Горна Липница
Снимка: Елена Каркаланова

“Моето лято в България” е кампания на Министерството на туризма, която насърчава туристите да снимат любимото си място за почивка у нас. Предложенията ще излязат на фейсбук страницата на ведомството и събралите най-много харесвания кадри ще бъдат показани в едноименна изложба в навечерието на Световния ден на туризма - 27 септември.  

Всеки може да изпраща снимки, направени с фотоапарат или телефон, до 7 септември т.г. на имейл press@tourism.government.bg. “Да преоткрием заедно нашата България, защото всеки от нас може да бъде най-добрият посланик на красотата и богатството на природата на страната ни”, призовават от министерството. 


БНР подкасти:

Още от категорията

 Георги Дучев

Хотелиерите очакват повече туристи в България през 2024 година

През 2024 година хотелиерите в страната очакват ръст на бизнеса си средно с между 10 и 15%. Това обяви днес във Варна Георги Дучев, председател на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели, като се позова на проведена от..

публикувано на 29.02.24 в 17:11

Остров Св. Анастасия вече посреща туристи и в подводен параклис

Най-новата атракция в района на черноморския ни град Бургас е подводен параклис, в близост до остров Св. Анастасия. Параклисът беше потопен през януари и се намира на около 15 метра дълбочина, предаде euronewsbulgaria. Той е висок около 3 метра, а край..

публикувано на 28.02.24 в 06:30

Бургазлии се насладиха на високите температури на плажа

Топлото време предизвика стотици бургазлии и гости на града да направят първия си плаж за Новата година. В ранния следобед температурата достигна 20 градуса, а на морската вода – 9 градуса. Някои от хората предпочетоха разходката край морския бряг,..

публикувано на 24.02.24 в 16:14