Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без македонски фенове в София за реванша между „Левски“ и „Шкупи“

Левски - привърженици
Снимка: БГНЕС

Ръководството на футболен клуб "Левски" обяви, че фенове на клуба "Шкупи" от Скопие и граждани на Северна Македония няма да бъдат допуснати на стадион "Георги Аспарухов" за втория мач от втори предварителен кръг в Лигата на конференциите. Решението е взето след тристранна среща, с участието и на представители от УЕФА. Европейската футболна централа е инструктирала „сините“ да не продават билети на гостуващи фенове. 

„Указанията включват задължителна проверка на личните документи на входовете на стадиона и недопускане на лица с документи от Северна Македония, дори при закупен билет“, съобщиха от българския клуб. След като победи „Шкупи“ в Скопие с 2:0, „Левски“ приема гостите за реванш в София на 3 август. В Скопие се стигна до насилие срещу български фенове, арести, а един българин беше прободен и приет в болница. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 2 август 2024 г.

В „България днес“ на 2 август слушайте хрониката на балканските събития от изминалите дни в рубриката „По съседски“. Говорим за хората от Голо бърдо в Албания, срещаме ви с режисьора Борис Славчев от Рим и узнаваме как живее днес видинското село..

публикувано на 02.08.24 в 19:00

Първата Олимпиада по изкуствен интелект събира в България 200 младежи от цял свят

България ще посрещне близо 200 ученици и младежи от цял свят, които ще участват в първата Международна олимпиада по изкуствен интелект, създадена от българи. Участие в състезанието са потвърдили 44 отбора, два от които са български – съобщи на..

публикувано на 02.08.24 в 15:10

Наводненията - обилни валежи, небрежност или активна човешка дейност?

Близо година след наводненията в крайморската Община Царево , които отнеха живота на четирима души, причините за бедствието още се изясняват. Според независимия анализ, в рамките на инициативата "Зелени закони" , на инж. Тома Белев, бивш..

публикувано на 02.08.24 в 12:05