Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

41 градуса ще показва термометърът в петък

Лято на морския бряг
Снимка: Елена Каркаланова

През нощта срещу петък, 4 август, ще бъде предимно ясно. През деня ще бъде слънчево и горещо с максимални температури между 36° и 41°, по-ниски в крайните източни райони, в София - около 36°.

В планините ще бъде предимно слънчево - след обяд в масивите в Западна България с купеста, на изолирани места и купесто-дъждовна облачност и там ще превали, възможно е и да прегърми. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 30°, на 2000 м - около 23°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, а на морската вода – 22°-24°, на север от нос Калиакра - около 18°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, но вечерта ще започне да се усилва.

Слънчево и горещо ще бъде времето на Балканския полуостров. Значителна облачност и валежи ще има само в Хърватия. В Букурещ ще бъде 39 градуса, в Атина – 37, в Белград и Истанбул – 35. 

В по-голямата част от Пиренейския полуостров ще бъде слънчево. Динамично ще остане времето в много райони на Западна, Централна и Северна Европа - там ще бъде със значителна облачност и краткотрайни валежи. Над по-голямата част от Източна Европа ще бъде предимно слънчево, но след обяд на отделни места в северните райони и покрай Урал ще превали и прегърми. Краткотрайни валежи ще има в Западното Средиземноморие и Северна Италия, докато над Южна ще остане слънчево, с високи температури. Най-топло ще бъде в Москва – 30 градуса. В Мадрид и Рим ще бъде 29 градуса, в Санкт Петербург – 23, във Виена и Мюнхен – 22, в Париж – 21, в Стокхолм – 19. 

Слънчево ще бъде в Чикаго с 29 градуса и в Кейптаун – 20. В Ню Йорк ще има дъжд и гръмотевици и термометърът ще показва 25 градуса, а в Мелбърн – 17, с превалявания. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28