Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Кракра джаз“ с първо издание и с участие на световноизвестни изпълнители

Снимка: Община Перник

Средновековната крепост Кракра край Перник ще бъде сцена на първото издание на „Кракра джаз“ с участието на музиканти от цял свят. Фестивалът ще се проведе на 11 и 12 август и ще бъде с вход свободен. На фона на историческата забележителност ще се изявят номинираната за наградата "Грами" Тана Алекса, австралийската група "Brekky Boy", както и датската звезда Ида Нилсен, която от 2010 до 2016 г. бе част от групата на световната музикална звезда Принс.

От сцената на крепостта Кракра ще прозвучат и любими джаз хитове в изпълнение на членовете на група "Euro Cubans", която популяризира кубинската музика и джаза на най-големите световни фестивали. Пред гостите на двудневното музикално събитие ще се изяви и международната джаз формация с участието на сръбските музиканти Алма Мичич и Рале Мичич, българина Петър Славов и американския барабанист Грегъри Хътчинсън, както и полската група "Tantfreaky".

„Перник е побратимен със сръбския град Ниш, където от години се провежда традиционния джаз фестивал. У нас за първото издание ще дойдат част от гостите на „Нишвил джаз фест“. За съжаление на крепостта могат да дойдат не повече от 7-8 хиляди зрители, каза пред БНР-Радио София Цанко Василев, председател на фондация „Култура Перник“.

Съставил: Венета Николова

По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15