Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските девойки спечелиха турнир от Европейската отборна купа по тенис

Девойките ни ще защитават титлата на България от миналата година
Снимка: БФТенис

Националният отбор на България за девойки до 18 г. спечели първото място на турнир от Европейската отборна купа в Арад (Румъния). Националките ни разгромиха на финала домакините от Румъния с 3:0 победи. На сингъл Ива Иванова победи Кармен Ереа с 6:1, 6:4, а Росица Денчева се наложи над Сара Драгня с 4:6, 6:1, 6:2. В срещата на двойки Денчева и Иванова надделяха срещу Ереа и Драгня с 5:3, 4:2.
Така от 7 до 9 август България ще играе във финалите на най-добрите осем отбора в Европа. Освен българките на финалите в Гранвил (Франция) ще участват тимовете на Белгия, Испания, Франция, Италия, Полша, Румъния и Словакия.
България ще защитава титлата си от миналата година, спечелена тогава от Денислава Глушкова, Михаела Цонева и Дария Великова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 24 юли 2024 г.

Само след два дни светът ще бъде Олимпиада и всички погледи ще са отправени към спортните съоръжения в Париж. А ние се връщаме назад в историята по олимпийския път на България с помощта на главния уредник на Музея на спорта в София Катя Иванова, която..

публикувано на 24.07.24 в 19:00

Българското куче Дарк ще бди за сигурността в Париж за Олимпиадата

Полицейско куче, обучено да открива експлозиви, и неговият водач Богдан Димитров от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ са вече в Париж и следят за безопасното провеждане на Олимпийските игри. Кучето Дарк и Богдан са част от българския..

публикувано на 24.07.24 в 15:59

Пострадалите при пожарите ще могат да се настаняват и в хотели като украинските бежанци

След тежки дни на битка с огъня пожарната обстановка в страната ни е овладяна. Няма опасност от разпространение на пожара, възникнал на гръцка територия в близост до българо-гръцката  граница. От наша страна са осигурени и разположени достатъчно екипи и..

публикувано на 24.07.24 в 13:50