Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близки на загинали в катастрофи протестираха в София

| обновено на 06.08.23 в 15:17
Свежи цветя, положени на лобното място на Ани и Явор, които бяха пометени от лека кола на София през май.
Снимка: Мария Филева

На протест в София излязоха в неделния ден близки на загинали в катастрофи. Около 12 часа по обед те се събраха пред парламента, а после на шествие продължиха до Орлов мост, където мислеха да блокират движението, но впоследствие се отказаха. Протестиращите изразиха недоволството си и пред Съдебната палата. Там те хвърляха жълти стотинки, на колкото според тях магистратите оценяват живота на убитите им деца.
Протестиращите настояват за по-строги наказания за виновните. Според тях е необходимо криминализирането не само на втория, но и на първия отказ от тест за алкохол или наркотици. Близките на жертвите на катастрофи настояват и причиняването на смърт на пътя да се води убийство, а не престъпление по непредпазливост.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложба в София ще представи изкуство, спасено от войната в Украйна

На изложба в Националната галерия - Двореца в София от 11.10.2024 г. до 19.01.2025 г. ще бъдат представени движими културни ценности (49 живописни произведения), собственост на Националния художествен музей на Украйна в гр. Киев и на музеите в градовете..

публикувано на 21.08.24 в 13:37

Летните пожари и сушата изискват спешни действия от страна на институциите

Лятото на 2024 г. година ще бъде запомнено с продължилите близо два месеца горещини, опустошителни пожари и безводие, обхванало почти цялата страна. А според данните на Европейската система за горски пожари, базирани на спътникови изображения, от..

публикувано на 21.08.24 в 12:20

2/3 от българите подкрепят демокрацията и членството в ЕС

20,8% от българите искат да живеят при авторитарна власт, други 10% са привърженици на комунизма, показва последното проучване на агенция "Алфа рисърч", поръчано от Фондация за хуманитарни и социални изследвания – София. 64 на сто от запитаните подкрепят..

публикувано на 21.08.24 в 12:01