Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР сне доверието от началници в столичната полиция

Снимка: БГНЕС

Ръководството на МВР обяви на брифинг, че снема доверието си от началници в структурата на СДВР заради пропуски в работата. Повод за решението станаха факти около убийствата на млади жена и мъж, чиито тела бяха намерени на 5 август край софийското село Лозен. Часове след убийствата, извършени заради спорове за пари, е задържан заподозрян, който е направил пълни самопризнания. Установено е, че заподозреният за престъплението е извършител и на друго умишлено убийство на млада жена от 2022 г., квалифицирано като причиняване на смърт по непредпазливост, съобщиха от пресцентъра на МВР. Започва проверка заради пропуски в досъдебното производство по първото убийство. Един полицейски началник е понижен в длъжност, друг напуска системата на МВР, а и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов поиска оставката на ръководителя на Софийската районна прокуратура. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Маршируващи звезди от България се представиха на световен фестивал в Цюрих

Български деца от марчинг бенд “Marching Stars” участваха в Осмия Световен младежки музикален фестивал в Цюрих. В двудневния форум се представиха 80 младежки оркестъра от цял свят с близо 4 хил. музиканти. Американската мечта на Тодор Цачев се..

публикувано на 14.07.24 в 14:12

Четири области все още са обхванати от пожари

Седем пожара горят в горски територии в областите Пловдив, Хасково, Кюстендил и Ямбол, съобщиха от Агенцията по горите. В община Хисаря набират доброволци за огнената стихия в селата Михилци и Иван Вазово. Макар че обстановката е много динамична,..

публикувано на 14.07.24 в 10:06

Ретро парад на автомобили в Кърджали

Автомобили и мотопеди с колекционерска стойност ще бъдат изложени днес в Кърджали в рамките на откриващия се Ретро авто парад. Ретро парадът е част от инициативата на община Кърджали “Дни на приятелството” и по традиция ще завърши с дефиле на..

публикувано на 14.07.24 в 07:00