Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младите български волейболистки са на осминафинала на световното

3
Снимка: bgvolleyball.com

Националният отбор на България записа победа над Перу и се класира за осминафиналите на Световното първенство по волейбол за девойки до 19 години в Унгария и Хърватия. 

В унгарския град Сегед младите българки се наложиха с 3:0 (25:22, 25:16, 25:19) и завършиха на второ място в класирането от група "С" след Италия. Единственото поражение на българския тим е именно от "Скуадра адзура", която спечели всичките си срещи до момента.

Следващият съперник на българките ще е Унгария, един от домакините на Световното първенство. Унгарките завършиха трети в група "А". Срещата между двата отбора е в понеделник от 19 ч. българско време. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"Ди Велт" определя София като алтернатива на Париж и Лондон

София не е сред най-посещаваните европейски столици. А има какво да предложи – градът е модерен, запазвайки чара на миналото. Българската столица е добра алтернатива на Париж и Лондон, съобщава българското издание на Дойче Веле като цитира немския..

публикувано на 03.09.24 в 13:44

Напусна ни журналистът Иван Гарелов

На 81-годишна възраст почина известният журналист и международник Иван Гарелов. Телевизионният водещ и автор на знакови обзорно-политически предавания е починал тази сутрин в неврореанимацията на болницата за спешно лечение "Пирогов ". Той беше..

публикувано на 03.09.24 в 10:52
Министърът на вътрешните работи Атанас Илков се срещна с посланика на Р Турция в България Н.Пр. Мехмет Саит Уянък

България и Турция отчитат 70% намаление на миграционния натиск

В резултат от засиления диалог и действията на компетентните органи на България и Турция е отчетено намаление с над 70% на миграционния натиск, съобщи пресцентърът на МВнР. В информацията се посочва, че служебният министър на вътрешните работи..

публикувано на 03.09.24 в 10:22