Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна фотопленерът „Босилеград преди и сега“

Снимка: БТА

В Босилеград от 10 до 13 август се провежда фотопленер под название „Босилеград преди и сега”. Това е първа подобна инициатива, провеждана в населения предимно с етнически българи сръбски град. В нея участват трима професионални фотографи: Асен Великов, Владислав Чанев и Вихрен Георгиев. 

В рамките на три дни те ще се запознаят и ще снимат босилеградските села, архитектурата, старите босилеградски къщи, традиционната народна носия и други обекти. 

Босилеград

Пленерът ще бъде заснет и на видео от Марио Георгиев. Всяка вечер ще има представяне и работилница на самите участници в арт събитието, а любителите на фотографията в Босилеград ще могат да се възползват и да потърсят различни съвети от гостуващите майстори. 

След пленера ще се направи изложба с най-интересните фотоси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Представители на българските медии зад граница почетоха делото на Христо Ботев

На път за Одеса, участниците в 19-ата Световна среща на българските медии, организирана от БТА, почетоха делото на Христо Ботев в Браила, Румъния. Генералният директор на БТА Кирил Вълчев и Евгени Веселинов, главен редактор на "BulgariCA" в..

публикувано на 18.06.24 в 12:10

Световната среща на българските медии в Украйна ще е в хибриден формат

Деветнадесетата Световна среща на българските медии, организирана от Българската телеграфна агенция, ще се състои между 18 и 21 юни в 3 града в Украйна – Одеса, Болград и Измаил, където има големи български общности. Темата на тазгодишното..

публикувано на 17.06.24 в 08:35
Християн Пендиков

Македонската съдебна система проточва делото за пребития българин в Охрид

Делото за побоя над Християн Пендиков върви изключително бавно, с множество отлагания, понякога доста смешни, коментира пред БНР кореспондентът на БТА в Скопие Маринела Величкова. Тя напомни, че последното заседание в Охрид е било отложено по..

публикувано на 12.06.24 в 11:14