Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В река Девинска отново плува балканска пъстърва

Снимка: БТА

Тази сутрин беше извършено масово зарибяване в района на река Девинска, където в края на миналата седмица след изпускане на отпадни води в реката умря голямо количество балканска пъстърва. В зарибяването с двулетна пъстърва днес се включиха децата от местния Клуб по риболов.


По думите на директора на РИОСВ в Смолян Екатерина Гаджева, няма нови течове в реката, но все още няма изготвен протокол от лабораторията към Изпълнителната агенция по околна среда, тъй като показателят за биологична потребност от кислород се изработва за пет дни. По предварителни данни, такива показатели не са установени извън pH. Взети са проби и от отпадъчните води. 

Кметът на Девин Здравко Иванов, който е и председател на Ловно-рибарското сдружение в града, наблюдава зарибяването на участъците. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният премиер отговаря на въпроси на граждани

На въпрос на граждани, защо украинските бежанци са на хотел, а пострадалите от пожара в с. Воден във фургони , премиерът отговори на живо във "Фейсбук": "Не бих правил такова противопоставяне. Знаете, че украинските бежанци са бежанци от война...

публикувано на 23.07.24 в 12:16

Българският отбор се представи достойно на Международна олимпиада по математика

Най-добрите български ученици по математика спечелиха 5 медала с участието си в най-престижното състезание по математика в света за 2024 г. На 65-ата Международна олимпиада по математика българският национален отбор спечели 3 сребърни и 2 бронзови медала..

публикувано на 23.07.24 в 12:00

Българската дипломация чества 145 години от своето основаване

В резиденция "Бояна" служебният премиер външен министър Димитър Главчев приветства дипломатическите служители на прием за Деня на българската дипломатическа служба – 19 юли и 145-годишнината от основаването на службата. "Дипломатическата служба със..

публикувано на 23.07.24 в 11:51