Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчева неделя с максимални температури до 32 градуса

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно - в повечето райони почти тихо, в Източна България със слаб до умерен вятър от север-северозапад. В неделя ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 27°.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд главно в Рило-Родопската област ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 22°, на 2000 м - около 13°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 26°-29°, а на морската вода – 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над по-голямата част от Балканския полуостров ще бъде предимно слънчево и температурите още малко ще се повишат. Над южната половина ще има временни увеличения на облачността и на места главно в планинските райони ще превали. В Букурещ ще бъде 32 градуса, в Белград – 30, в Атина и Истанбул – 29.

Над Пиренейския и Апенинския полуостров, както и над повечето от страните от Централна Европа ще бъде предимно слънчево. На Британските острови и Скандинавския полуостров ще има значителна облачност и валежи от дъжд. Над по-голямата част от Източна Европа ще преобладава слънчево време. В Мадрид ще бъде 37 градуса, в Рим – 32, в Мюнхен – 31, във Виена – 30, в Санкт Петербург – 26, в Париж – 24, в Стокхолм – 23, в Москва – 22.

В Ню Йорк ще бъде 31 градуса, в Чикаго – 28, в Кейптаун – 17, в Мелбърн – 13.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40

Повечето млади хора вече виждат развитието си НЕ в чужбина, а в България

Отчетливо мнозинство от младите у нас – 89%, виждат развитието си през следващите пет години не в чужбина, а в България, сочи ново изследване на агенция за анализ на потребителното мнение JTN и платформата Bulgaria Wants You . Задълбочава се и..

публикувано на 18.06.24 в 10:15

И български полицаи ще следят за сигурността на Олимпиадата в Париж

Български полицаи ще заминат за Франция, за да подпомогнат френските си колеги в работата по гарантиране на сигурността на летните Олимпийски и Параолимпийски игри през юли и август 2024 г. В контекста на подготовката на мащабното събитие..

публикувано на 18.06.24 в 08:05