Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изоставени пътници накараха министърът да уволни ръководството на БДЖ

Снимка: БГНЕС

Изоставени 16 пасажера, сред които чужденци, жени и деца пренощуваха на жп гара Стара Загора. Те са тръгнали от Русе за Бургас с прекачване на Стара Загора. Но влакът от София за морето не ги е изчакал. Закъсняващата композиция от Русе е пристигнала минути след заминаването на бургаския експрес. Малко преди четири часа сутринта "отношението на служителите на БДЖ на гарата, беше много лошо към нас. Осигуриха ни 2 стаи с по 3 легла, които бяха под всякаква критика“, разказва един от пострадалите без вина пътници.

През деня на 13 август министърът на транспорта Георги Гвоздейков обяви, че сменя ръководството на „Холдинг български държавни железници“ (БДЖ), съобщиха от пресцентъра на министерството. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

200 млн. лв. нов дълг вероятно ще бъде набран в средата на май

Двеста милиона лева нов дълг се очаква да бъде набран на 13 май т.г., става ясно от страницата на Българската народна банка. На тази дата е обявен аукцион за шестмесечни съкровищни облигации с годишен лихвен процент от 3,25%. Това е втората емисия..

публикувано на 27.04.24 в 15:33

“Фич Рейтингс” потвърди дългосрочния ни кредитен рейтинг

Международната рейтингова агенция “Фич Рейтингс” потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута BBB с положителна перспектива. Положителната перспектива отразява изгледите за членство на страната ни в еврозоната...

публикувано на 27.04.24 в 12:40

Над 1/5 от българите живеят под прага на бедност

Линията на бедност в България през 2023 г. е 637,92 лв. Година по-рано показателят е бил 525,92 лв., обяви Националният статистически институт. При последния размер на линията, под прага на бедността са живяли 1,3259 млн. българи, или 20,6% от..

публикувано на 26.04.24 в 14:06