Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български ученици спечелиха медали от световна географска олимпиада

Снимка: Министерство на обарзованието

4 медала спечелиха българските ученици на международна олимпиада по география в Бандунг, Индонезия - XIX iGEO. Те се състезаваха с още близо 200 участници от 46 държави, съобщи образователното министерство. В надпреварата младежите положиха тест, мултимедиен изпит и работиха на терен.

Със златни медали са Денис Урумов от 91-а Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов” в София и Михаил Паскалев от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна. Бронзови отличия взеха Атанас Иванов от Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ и Александър Илиев от Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“.

Ръководители на отбора са доц. д-р Димитър Желев от Софийския университет и гимназиалният учител Даниел Христов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дунав мост при Русе ще бъде ремонтиран без спиране на движението

Основният ремонт на Дунав мост при Русе,  който ще започне на 10 юли , ще се извършва без спиране на движението. Няма да се затваря съоръжението. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" във връзка с разпространени в румънските медии..

публикувано на 06.07.24 в 09:15
Григор Димитров

Григор Димитров се нареди сред 16-те най-добри на Уимбълдън

Григор Димитров постигна трисетова победа (6:3, 6:4, 6:3) над френския ветеран Гаел Монфис по пътя си към четвъртия кръг на Уимбълдън. Така той за втора поредна година достига до тази фаза на турнира. Поставеният под номер 10 българин се справи с..

публикувано на 06.07.24 в 09:05

Eвропейска седмица на кинологията в Бургас

Бургас е домакин на петнадесетата Европейска седмица на кинологията, съобщи БТА. Тя започва от 6 юли в района на Конна база в Морската градина и се организира от Българския републикански киноложки съюз, съвместно с Общината. Международният..

публикувано на 06.07.24 в 08:10