Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За първи път се въвежда премиране за млади спортисти

Министерство на младежта и спорта
Снимка: Ани Петрова

С промени в наредба на Министерството на младежта и спорта за първи път се въвежда премиране на младите спортисти от първа възрастова група преди мъже и жени. Така те ще могат да получават еднократни парични награди за призово класиране на световни и европейски първенства по олимпийски дисциплини и категории, съобщават от министерството. 

Към момента такива финансови стимули не се предвиждаха. Целта на нормативната промяна е младите български надежди да бъдат насърчени да продължат активно да се състезават. Предвиждат се 20 000 лева за първо място на световно първенство и 10 000 лева - за европейско.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Чипровци откриха паметник на Васил Левски

Паметник на Васил Левски вече се издига в Чипровци. Той е дарен на общината от българския онколог и родолюбец проф. д-р Иван Гаврилов по повод празника на града. В присъствието на много жители и гости на Чипровец дарителят и кметът Пламен Петков..

публикувано на 06.09.24 в 16:33

Пловдив чества Съединението и празника на града

Честванията по случай 139-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и Празника на Пловдив започнаха с тържествен молебен в катедралния храм “Света Богородица”, отслужен от Пловдивския митрополит Николай.  Бяха..

публикувано на 06.09.24 в 12:50

Изложба във Велико Търново разказва за събития и личности, допринесли за Съединението на България

Изложбата “Съединението – събития и личности”, разположена във великотърновския музей "Възраждане и Учредително събрание", показва оригинални документи и снимки от фондовете на Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий" и Регионална библиотека..

публикувано на 06.09.24 в 12:08