Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меги Ангелова – българският глас в чуждестранните кинопродукции

Снимка: личен архив
Завладяващият глас на българката Меги Ангелова звучи в трейлъра на филма „Жената воин“ (The Woman King, 2022 г.), в индийски филм, в многобройни корейски и китайски сериали. И макар че не си представя живота без музика, талантливата певица записва първата си авторска песен чак на 33-годишна възраст, далеч от родната си Варна – в мъгливия Лондон.

Първите години в столицата на Великобритания работи като чистачка, но след това решава да сбъдне мечтата си и да се занимава с музика. Израснала в артистично семейство, с отлично образование и любов към филмовата музика, Меги Ангелова влага сърце и душа не само в пеенето, но и във всичко, което прави. А то не е малко – тя е композитор, телевизионен водещ, художник със собствени изложби, инструктор по китайски бойни спортове. Участва и в българо-китайския филм „Тай Чи“ (Tai Chi), който спечели платинена награда на филмовите фестивали в Орегон и Невада, САЩ. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Д-р Евгений Кара – лечителят на души, в който се уповават все повече хора

Хората в шуменското село Никола Козлево смятат себе си за благословени, защото ден и нощ могат да почукат на една врата и да разтоварят болката си. С усмивка и добра дума ще ги посрещне докторът, който не просто облекчава физическите им страдания, но..

публикувано на 19.02.24 в 09:31
Алесандро Масачи се гордее с българските си корени

Италианският актьор с български произход Алесандро Масачи ще се появи и в нашенски сериал

Роден е в Италия преди 26 години. Майка му е българка, баща му - италианец, а той се гордее, че е носител на две култури и на два езика. Признава, че в София с чувства у дома. А голямата му любов е киното. Алесандро Масачи решава да стане актьор когато е..

публикувано на 15.02.24 в 10:05

Трифон Силяновски – ерудитът, когото комунистическата власт не успя да прекърши

В онова убого време на издялани по партиен калъп човеци да " стърчиш " със собствена осанка било грях, заплащан често с физическо унищожение. Някои обаче оцелявали – с потрошено от изстъпленията в комунистическите лагери тяло, ала с..

публикувано на 14.02.24 в 10:50