Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба в Бургас ни потапя в тайните на Древен Египет

Снимка: Община Бургас

Град Бургас посреща изложба, посветена на Древен Египет, информират от Община Бургас. Изложбата може да бъде ивдяна в Конгресен център Бургас от 18 август до 19 септември. На тържественото откриване ще присъстват посланикът на Египет Халид Ибрахим Емара и професор Сергей Игнатов, пионер на египтологията в България. 

Изложбата "Египетски приказки" може да се похвали с над 100 точни реплики на едни от най-значимите артефакти, представящи фрагменти от историята на Египет. Сред тях се откроява Розетският камък, благодарение на който е разчетена египетската йероглифна писменост.

На 18 август изложбата посреща посетители от 10:00 до 17:30 ч., а от 19 август до 19 септември отваря врати с работно време от 10:00 до 19:00 ч.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Участнички в конкурс за красота „Царицата на плажа“. 1936 г.

Модата от средата на XIX в. до средата на XX в. показва Държавният архив

"Модата в огледалото на едно столетие – от средата на XIX в. до средата на XX в." – под това заглавие Държавна агенция "Архиви" представя в експозиция с над 120 снимки и оригинални артефакти промяната в облеклото и аксесоарите в един от..

публикувано на 16.05.24 в 08:30

Празнуваме Томина неделя

С Томина неделя завършва Светлата седмица за православните християни. На този ден Църквата почита паметта на апостол Тома – един от дванайсетте Христови ученици, наричан Тома Неверни, тъй като се съмнявал във Възкресението. Когато мълвата за..

публикувано на 12.05.24 в 10:19

Международен форум в Атина открои значението на Кирило-Методиевото дело за света

С празнична програма, подготвена от възпитаници на Българското неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Атина, приключва научният форум "Пътят на светлината" , с който школото отбелязва своята 20-а годишнина и който очерта значението и..

публикувано на 11.05.24 в 17:25