Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството определи мерки за активна борба с престъпността

Снимка: БТА

На свикано от премиера Николай Денков съвещание с представители на МВР и службите за сигурност във връзка със зачестилите тежки  криминални престъпления в страната, бяха определени мерки за борба с престъпността. Денков заяви, че е установен вътрешен проблем в МВР и в тази връзка поиска да бъде сменен главният секретар на МВР Петър Тодоров

За момента не е установена връзка между различните убийства, коментирани в медиите, като това на Алексей Петров и Красимир Каменов – Къро в РЮА. „Не може да се говори за възраждане на мутренските времена“, беше категоричен министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Премиерът открои набелязаните основни превантивните мерки за борба с престъпността. Първата от тях е институциите да подобрят обмяната на информация помежду си, особено по наркотрафика и трафика на мигранти, престъпленията срещу личността и борбата с корупцията, да се работи активно по сигнали за т.нар. „чадъри“. 

Също така ще се активизират дейностите на службите, свързани с изпреварваща информация. Ще се води проактивна работа с лицата, които влияят на средата на сигурност, за да е ясно, че всеки опит за нарушаване на правото ще бъде санкциониран. На журналистически въпрос за информация, разпространена от медиите днес, че внезапно от инфаркт е починал в Дубай издирваният с европейска заповед за арест по аферата "Осемте джуджета" бивш следовател Петьо Петров (известен като Петьо Еврото), вътрешният министър заяви, че засега няма потвърждение на тази информация, тя се проверява.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Азербайджан подписаха декларация за стратегическо партньорство

Декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан подписаха президентите Румен Радев и Илхам Алиев.Българският държавен глава е на официално посещение в Баку. В последните 2 години Радев и Алиев се срещат за четвърти път.  Двете..

публикувано на 08.05.24 в 16:30

Главчев пред западните посланици: Амбицията ни е през 2025 г. да въведем еврото

На среща с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария служебният премиер Димитър Главчев заяви, че основната задача на оглавяваното от него правителство е провеждането на свободни и честни избори. Но..

публикувано на 08.05.24 в 16:21

България и Азербайджан укрепват стратегическото си партньорство

На 8 май българският президент Румен Радев е на официално посещение в Азербайджан по покана на своя колега - президента Илхам Алиев. Българската делегация включва служебния министър на енергетиката Владимир Малинов, председателя на Групата за..

публикувано на 08.05.24 в 06:45