Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийската зоологическа градина е домакин на „Зелени библиотеки“

Зоологическа градина в София
Снимка: личен архив

Зоологическата градина в София днес, 20 август, е домакин на инициативата на Столичната библиотека - "Зелени библиотеки", научаваме от официалната Фейсбук страница на зоопарка.

От 10:00 до 14:00 ч. всички желаещи могат да разгледат там изложбата „Поздрав от София", която представя облика на столицата през историята на пощенските картички от края на XIX и началото на XX век. Ще бъдат показани също ценни и редки книги на тема зоология, от фонда на Столична библиотека. Сред тях са първият определител на птици в България (1909 г.), редки учебници по зоология на различни езици, както и първи уникални издания за деца на българските класици Иван Вазов, Петко Р. Славейков, Калина Малина и др..

Всеки посетител може да дари ново прочетено заглавие от личната си библиотека и да вземе друга интересна книга, благодарение на инициативата „Споделени книги – Вземи, прочети, върни“. За най-малките посетители са подготвени и подаръци – детски книжки, а къщичката за книги в зоопарка ще бъде заредена с актуални търсени издания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България е осмата най-добра страна за инвестиране в недвижими имоти в Европа

Страната ни е осмото най-добро място за инвестиране в недвижими имоти в Европа, става ясно от проучване на британската компания 1st Move International. Според изследването годишната брутна доходност от наеми у нас възлиза на 4,65%. Същевременно..

публикувано на 12.10.24 в 13:09

Шест пъти повече сигнали за онлайн престъпления над деца

Над шест пъти повече сигнали за онлайн престъпления над деца в сравнение с м.г. са постъпили в Националния център за безопасен интернет, съобщи за БНР Антоанета Василева от организацията. Деветдесет и девет процента от оплакванията се отнасят до..

публикувано на 12.10.24 в 11:53
Валентин Мундров

Изтеклият срок на машините за гласуване няма да повлияе на вота

Изтеклите гаранции на машините за гласуване няма да създадат проблем на предстоящите парламентарни избори, увери пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му, изтеклият срок на годност на машините не..

публикувано на 12.10.24 в 10:24