Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедствено положение в Свиленград заради пожар

Архив
Снимка: Пейо Жеков

В община Свиленград, разположена в близост с границите с Турция и Гърция, е обявено бедствено положение със заповед на кмета Атанас Карчев. Причината е разрастващият се пожар при селата Пъстрогор и Младиново, който обхвана 10 хиляди декара площ с периметър от 15 километра. Извънредната ситуация влиза в сила от днес и ще продължи до 22 август. В борбата с огъня се включиха 13 пожарни екипа, горски служители и доброволци. За днес в Хасковска област е обявена висока опасност от пожари. Областният управител Гинка Райчева въвежда забрана за работа в земеделски площи, почистване на стърнища и горски терени.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Панагюрското златно съкровище

Панагюрище празнува 75-ата годишнина от намирането на тракийското златно съкровище с богата програма

Община Панагюрище ще отбележи с пищна програма 75-ата годишнина от откриването на тракийското златно съкровище край средногорския град. “ В началото на декември Панагюрище ще стане средище на тракологията, на знанието за траките ”, каза кметът на..

публикувано на 11.08.24 в 16:24

Гърция не гази пожара в своята част от планина Славянка, има опасност огънят да влезе у нас

Има опасност върлуващият пожар в гръцката част на планината Славянка да премине на наша територия, алармира зам. областният управител на Благоевград Елхан Кълков. “ Трябва да намерим общи действия с гръцките власти ”, заяви той, добавяйки, че..

публикувано на 11.08.24 в 14:10

Проверка на БАБХ установи, че няма заразени животни с чума

Българската агенция за безопасност на храните провери 551 животновъдни ферми заради огнищата на чума по дребните преживни животни в Румъния и Гърция. Животните са клинично здрави, но заради опасността от заразяване засилените прегледи ще продължат и..

публикувано на 11.08.24 в 11:13