Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков ще обсъди в Атина европейското бъдеще на Западните Балкани

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът Николай Денков е на еднодневно работно посещение в Атина, където ще присъства на вечеря, давана от гръцкия му колега Кириакос Мицотакис. На срещата ще бъде обсъдено европейското бъдеще на страните от Западните Балкани. 

Във вечерята ще участват президентът на Черна Гора Яков Милатович, президентът на Сърбия Александър Вучич, премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски, премиерът на Косово Албин Курти, председателят на Съвета на министрите на Босна и Херцоговина Боряна Кристо, премиерът на Румъния Йон-Марчел Чолаку, премиерът на Хърватия Андрей Пленкович, президентът на Молдова Мая Санду, както и президентът на Европейския съвет Шарл Мишел и президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Арменската общност в Бургас представя традиционните си ястия

Арменската общност в Бургас ще представи свои традиционни ястия на 25 юни от 10.30 ч. в Етнокухнята на Етнографския музей на улица "Славянска" 69. Събитието е част от проекта "Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“, в който Църковното..

публикувано на 25.06.24 в 06:35

Горещото време продължава

Във вторник , 25 юни, преди обед ще бъде предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици...

публикувано на 24.06.24 в 19:40

България днес - 24 юни 2024 г.

Историята на Еньовден е като красива приказка за чудодейната сила на билките, младостта и красотата – разказваме я в "България днес" с помощта на децата от лятната школа към Националния етнографски институт с музей към БАН. Отколешният..

публикувано на 24.06.24 в 19:00