Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фолклорният ансамбъл „Филип Кутев“ с голям концерт в Бургас

Снимка: ДФА "Филип Кутев"

Държавният фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ ще гостува в черноморския град Бургас на 23 август. "Извори" - така се нарича специално подготвеният концерт-спектакъл, включващ няколко премиерни танцови постановки. Събитието е посветено на 120-годишнината от рождението на Филип Кутев - основател на ансамбъла през 1951 г. Специално участие в концерта ще вземат и артистите от ансамбъл „Странджа“. Публиката ще има възможност да се докосне до космическите гласове, магнетичните музиканти и виртуозните танцьори на ансамбъл “Филип Кутев” от 20.30 часа на сцената на Летния театър в Бургас.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Песен моя, обич моя"

Композиторът Йосиф Цанков, творил от началото на 30-те години на ХХ век до 1971 г., неслучайно е наричан Патриарх на българската музика. Оставил е над 500 творби – оперети, танга, шлагери, музика към филми, с които десетилетия наред неминуемо е..

публикувано на 12.07.24 в 10:15
Лили Иванова

"Детелини"

Лили Иванова е безспорната прима на българската музика. Освен талант, дисциплина и отдаденост, зад десетилетията на върха стои и нейният избор на най-добрите музиканти, с които певицата е работила през годините.  Една от емблематичните ѝ песни –..

публикувано на 09.07.24 в 10:15

"Обич и песен" – нова порция летни концерти с част от вечните български песни

Проектът "Обич и песен" среща на сцената поколения обичани български изпълнители,   създали хитове в различни музикални стилове през годините. Мелъди рокът е представен от групата " Диана Експрес", които честват 50 години на сцена,..

публикувано на 08.07.24 в 10:15