Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фолклорният ансамбъл „Филип Кутев“ с голям концерт в Бургас

Снимка: ДФА "Филип Кутев"

Държавният фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ ще гостува в черноморския град Бургас на 23 август. "Извори" - така се нарича специално подготвеният концерт-спектакъл, включващ няколко премиерни танцови постановки. Събитието е посветено на 120-годишнината от рождението на Филип Кутев - основател на ансамбъла през 1951 г. Специално участие в концерта ще вземат и артистите от ансамбъл „Странджа“. Публиката ще има възможност да се докосне до космическите гласове, магнетичните музиканти и виртуозните танцьори на ансамбъл “Филип Кутев” от 20.30 часа на сцената на Летния театър в Бургас.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Певецът Стефан Илчев с музикално завръщане в родния му Бургас

Завръщането към корените винаги е носило вълнение, особено за артистите. Така е и при Стефан Илчев – любимият не само на родния си Бургас, но и на българската и чуждестранната публика млад певец, който е подготвил специален концерт, озаглавен..

публикувано на 09.08.24 в 10:15

"Феникс"

Младата Жаклин Таракчи пее от малка и вече е натрупала множество награди, но доби популярност най-вече като победител в "Гласът на България" 2022. Дебютният ѝ сингъл "Какао" е създаден от екипа на продуцента Игор Марковски по музика и текст на..

публикувано на 06.08.24 в 10:15

Фенове се събират за концерт на Лени Кравиц в Бургас

Над 12 000 фенове се очакват за концерта на Лени Кравиц в Бургас. Събитието на Морската гара в черноморския град е част от Blue Electric Light Tour на американския рок певец. Носителят на 4 награди "Грами" идва в морския ни град след Охрид, а два..

публикувано на 06.08.24 в 08:10