Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще защитава позицията си на световен шампион в художествената гимнастика

Снимка: rfegimnasia.es

От 23 до 27 август в испанския град Валенсия ще се проведе Световното първенство по художествена гимнастика. България ще бъде представена от Боряна Калейн, Стилияна Николова, Ева Брезалиева и ансамбъл жени в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова. Състезанието при ансамблите се очертава да бъде битка между България и Израел, които завършиха съответно на първо и второ място на Световното първенство през 2022 г. и Европейското първенство в Баку тази година. България е и действащият олимпийски златен медалист. Шампионатът на планетата и е квалификация за Олимпийските игри в Париж 2024. Европейската шампионка Боряна Калейн, която ще играе на всички четири уреда, ще се бори за квота за Париж. България вече има една непоименна квота, след като Стилияна Николова я осигури с бронза си в многобоя на Световното първенство в София през 2023 г. Ева Брезалиева ще дебютира на такъв форум при жените.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Икономист: Заплатите в София са сравними със заплатите в други европейски градове

Стандартът на живот в София и някои по-големи градове в България е висок. Трябва обаче да се отделя повече внимание на регионите в страната, които значително изостават по доходи, каза икономистът Георги Вулджев пред Радио "Фокус". Той напомни, че..

публикувано на 22.07.24 в 16:24

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50