Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесменът с висящите дела Васил Божков се прибира

Снимка: Facebook / VassilKrumovBojkov

Васил Божков заяви, че се прибира в България, след тригодишно "изгнание" в Дубай. Хазартният бос с 19 обвинения съобщи новината в своя Фейсбук профил и публикува снимка в самолет. Божков емигрира в Дубай в началото на 2020 година, когато започнаха две разследвания срещу него. Пред БНТ, СГП потвърди, че ако в действителност Божков се върне, Гранична полиция би следвало да го задържи, тъй като е обявен за издирване. Спрямо Божков има наложена мярка за задържане за срок до 72 часа, Европейска заповед за арест и Червена бюлетина за издирване от Интерпол. 

Очаква се след като кацне на летище София, органите на МВР да го предадат на следователи за досъдебното производство. Те ще му предявят постановления в качеството на обвиняем по три наказателни дела. Божков ще бъде разпитан, в качеството му на обвиняем, като след това наблюдаващите прокурори ще преценят дали да внесат искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража", която следва да се определи от съда.

Припомняме, че през пролетта на 2022 г. хазартният бос обяви, че е дал показания, в които уличава в корупция бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и медийната съветничка на лидера на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Малко по-късно Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани, а 24 часа след това освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59