Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Тагарев ще участва в среща на министрите на отбраната на ЕС за Украйна

Тодор Тагарев
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще участва в неформална среща на министрите на отбраната на държавите-членки на ЕС, която ще се проведе на 29 и 30 август в Толедо, Испания. 

Във фокуса на дискусиите ще бъде приносът на ЕС към сигурността на Украйна, включително военната мисия на ЕС в подкрепа на Украйна, военната помощ за Украйна и мерките за помощ по линия на Европейския инструмент за мир. Ще бъдат обсъдени и последиците от руската агресия срещу Украйна на регионално и глобално ниво. За участие в сесията са поканени генералният секретар на НАТО и заместник-генералният секретар на ООН по мироопазващите операции.

Ситуацията по сигурността, военните мисии и операции на ЕС в Африка и Западните Балкани в рамките на Общата политика за сигурност и отбрана на Съюза също присъстват в дневния ред за срещата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Хасково излагат чудотворната икона "Пресвета Богородица - Златна ябълка"

За втори път тази година в Хасково, Южна България, за православните християни ще бъде изложена за поклонение смятаната за чудотворна икона "Пресвета Богородица - Златна ябълка". Това съобщават от Пловдивската Света митрополия. Светинята ще бъде донесена..

публикувано на 13.08.24 в 07:00

Жълт код за горещини в цялата страна освен по морето, на югозапад е оранжев

Във вторник  ще е слънчево и горещо. По-поносимо ще е по Черноморието, където ще има вятър. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 16°. Максималните ще са от 32° до 41°, в столицата 35°.  По Черноморието  ще е слънчево, с..

публикувано на 12.08.24 в 19:05
Милан Димитров

Българин е екстрадиран от Гърция в САЩ за търговия с микрочипове с Русия

Партия "Възраждане" започва кампания в подкрепа на сънародника ни Милан Димитров, който е екстрадиран от Гърция в частен затвор в Сан Антонио, САЩ. Това съобщи лидерът на партията Костадин Костадинов на пресконференция, в която участва и братът на Милан..

публикувано на 12.08.24 в 16:53