Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българинът Валентин Йорданов ще представи изкуството си на грандиозен форум в Пекин

Снимка: Фейсбук

Художникът от Лас Вегас Валентин Йорданов ще представи творчеството си на Пекин Арт Експо 2023 /Beijing Art Expo/. За участието си сподели самият той в социалните мрежи, като уточни, че грандиозното събитие ще се проведе в китайската столица от 7 до 10 септември. „За мен е чест творбата ми да бъде избрана и представена на това голямо арт събитие“ – написа Йорданов.

„Изкуството, водещо в бъдещето“ е темата на 23-ото издание на арт форума в Пекин, който се утвърди като мащабна и ефективна комуникационна и информационна платформа между галерии, художествени институции и колекционери.


Повече от 100 галерии и художествени институции от Китай и от чужбина ще осигурят на зрителите уникално изживяване на модерното и съвременно изкуство, обещават организаторите. 

Очаквайте впечатленията на българския творец от представянето му в Азия, споделени специално за Радио България и сътрудника ни в Лас Вегас Мария Самичкова.


По публикацията работи: Елена Каркаланова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София и Ирина Кушлеви

Основателките на училище "Зора" в Ричмънд: Да пазим корените и българския си дух!

През 2014 г. в град Ричмънд, столицата на щата Вирджиния в САЩ, започва историята на българското неделно училище "Зора". И, ако преди десет години неговите възпитаници са едва 14, днес те са тройно повече. За да заведат детето си на българско..

публикувано на 21.07.24 в 08:48

Зам.-министър Невяна Митева се срещна с българската общност в Берисо - Аржентина

По време на своята визита в Аржентина зам.-министърът на външните работи Невяна Митева се срещна с българската общност в град Берисо и бе почетен гост в седалището на Българското културно дружество „Иван Вазов“. Това стана при откриването на..

публикувано на 20.07.24 в 17:23
Елена Ганева-Роблес

Българите в чужбина допринасят за по-различния мироглед в родината си

От 22 до 24 юли в София и Благоевград се провежда годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ). Организацията има повече от 250 членове - юридически и физически лица, развиващи просветна дейност в Европа, Азия,..

публикувано на 20.07.24 в 10:38